מאת דר' עינת ורון-שחר
העולם שלנו לא מפסיק להשתנות. תחום הדיגיטל תופס יותר ויותר תאוצה ותחום רפואת השיניים נכנס אף הוא תחת מעטה הדיגיטל במקביל להתפתחות הטכנולוגיה.
עם השנים, עולם רפואת השיניים למד לעבור אדפטציה במספר רב של תחומים: התפתחויות בעולם הפולימרים הובילו לירידה יחסית בשימוש בשחזורים מסוג אמלגם, יכולות השחזור וההדבקה (אדהזיה) לחומר השן השתכללו ומאפשרות לנו היום לבצע רפואה שמרנית יותר תוך שמירה מקסימלית על חומר השן, ובהתאם גם השימוש בטכנולוגיה ממוחשבת נכנס לתחום רפואת השיניים.
טכנולוגיית ה- CAD/CAM (עיצוב וייצור בעזרת תוכנות מחשב) מאפשרת היום יצירת מודל תלת מימדי של חלל הפה מבלי הצורך לקחת מטבע וייצור של מודל גבס. בזכות מצלמה משוכללת ניתן לסרוק את חלל הפה ליצירת מטבע דיגיטלי בקלות, מהירות ובנוחות מירבית למטופל. משלב הסריקה הדרך לתכנון דיגיטלי מקדים ויצירת תוצר סופי תואם לתכנון היא קלה ומאפשרת טווח טעות מינימלי, ועבור המטופל מאפשרת תיאום ציפיות מקסימלי.
ביצוע סריקה אינטרה אוראלית משפר את יעילות העבודה במרפאה במספר תחומים: השימוש בחומרי מטבע חד פעמים וכפות מטבע הדורשים חיטוי ושינוע למעבדה פחת משמעותית ושמור למקרים בודדים בלבד, כל הקבצים האלקטרונים נשמרים ויכולים להיות מאוחסנים לתקופה אינסופית מבלי לתפוס מקום פיזי במרפאה וללא סכנה שיעלמו או ישברו, יש פחות סכנה לעיוות המטבע בגלל תנאים פיסיקלים ונוחות המטופל עולה לאין שעור. כל זה מתקיים מבלי לפגוע ברמת דיוק המטבע באמצעות הסריקה ויצירת השחזור הסופי המותאם לפה המטופל.
לסורק האינטרה אוראלי ניתן למצוא שימושים רבים במרפאת השיניים, החל מיצירת מודלי לימוד לצורך תכנון מקרה מורכב, שימוש בתוכנה לבחינה וירטואלית של יחסי הסגר הקיימים ושינויים אפשריים בהם, ביצוע תכנון מקדים לצרכים אסתטים ופונקציונאלים ועד ליצירת השחזור הסופי מהסוגים השונים. מאחר וניתן לשלב את תוצאות הסריקה האינטרה אוראלית עם תוצרי צילום הסיטי, ניתן להעזר בסורק גם לתכנון מקדים של מיקום שתלים מתוך מחשבה על השיקום הסופי שיבוצע על השתלים. בנוסף, ניתן להעזר בו בשילוב עם סיטי לתכנון ניתוחים לתיקונים עיוותים בעצמות הפנים ולטיפול בתסמונת דום נשימה בשינה.
לסיכום, אנחנו שמחים ומתרגשים להצטרף למהפיכה הדיגיטלית בתחום רפואת השינים ומאמינים שהשימוש בסורק יפתח עבורנו כמטפלים ועבור המטופלים שלנו עולם חדש ונוח יותר של רפואה.